Toggle Navigation

 

File u sosu od dižon senfa

Senf se jelima dodaje tek pred kraj kuvanja, jer vrlo lako gubi aromu.

Plativoo
Priprema

Zeleni biber usitniti u avanu.

File posoliti, začiniti usitnjenim biberom i ispeći na zagrejanom ulju.

Pavlaku za kuvanje kuvati dok ne proključa, dodati dižon senf, promešati i kuvati sos par minuta. Na rastopljen puter staviti pirinač, začiniti ga, posuti peršunovim listom i promešati.

Servirati file i bareni pirinač na tanjir, preliti dižon sosom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 355 g

Energetska vrednost porcije - 480 kcal

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 31 %

Masti - 16 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 106 mg

Ugljeni hidrati - 47 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Natrijum - 603 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 177.5 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 53 mg

Ugljeni hidrati - 23.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Natrijum - 301.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 1 kašika ulja
    • zeleni biber
    • 30 g dižon senfa
    • so,
    • peršunov list
    • 15 g putera
    • 600 g barenog pirinča
    • 150 ml pavlake za kuvanje