Zeleni biber usitniti u avanu.
File posoliti, začiniti usitnjenim biberom i ispeći na zagrejanom ulju.
Pavlaku za kuvanje kuvati dok ne proključa, dodati dižon senf, promešati i kuvati sos par minuta. Na rastopljen puter staviti pirinač, začiniti ga, posuti peršunovim listom i promešati.
Servirati file i bareni pirinač na tanjir, preliti dižon sosom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 355 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 16 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 106 mg
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Natrijum - 603 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 177.5 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 53 mg
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Natrijum - 301.5 mg
Vlakna - 0.5 g