Suve smokve iseckati i staviti na rastopljeni puter. Preliti konjakom i kuvati dok alkohol ne ispari. Preliti pavlakom za kuvanje, sniziti temperaturu i kuvati dok se sos ne zgusne.
File posoliti i pobiberiti i ispeći sa svih strana na delu zagrejanog maslinovog ulja.
U činiju staviti rukolu i zelenu salatu, posoliti, preliti preostalim maslinovim uljem i balzamiko sirćetom od nara i promešati.
Servirati file, preliti sosom od smokava i poslužiti uz salatu.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 30 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 103 mg
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 313 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 51.5 mg
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Natrijum - 156.5 mg
Vlakna - 2 g