Svinjski file iseci na kockice, svež dumbir narendati a šargarepu sitno iseckati. Zagrejati ulje, staviti meso, kratko propržiti a zatim dodati šargarepu i dumbir. Dinstati par minuta, posuti šecerom, pobiberiti i preliti soja sosom. Kuvati na laganoj vatri oko 7-8 minuta. Servirati jelo na tanjir uz salatu od rukole i krišku crnog hleba
Soja sos se pravi od semenki soje, pšenice i pirinca na kojim se gaji plemenita plesan. Postoji više vrsta a najpoznatiji su japanski i kineski soja sos. Soja sos je otkriven u Kini pre 2500 godina, a u Japan je stigao u VI veku preko budistickih sveštenika koji su zbog svoje vere odbacili meso iz svoje ishrane, pa im je soja sos brzo postao jedan od važnih sastojaka kuhinje.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 1300 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 98 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 49 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 3.5 g