Svinjski file iseći na medaljone, začiniti i ispeći na polovini maslinovog ulja.
Kozji sir i paradajz iseći na kriške i izgrilovati na preostalom maslinovom ulju.
Hleb iseći na kocke i kratko ga prepeći na rastopljenom puteru.
Servirati file sa grilovanim kozjim sirom uz kockice prepečenog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 750 kcal
Belančevine - 57 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 46 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 21 g
Holesterol - 175 mg
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 801 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 375 kcal
Belančevine - 28.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 10.5 g
Holesterol - 87.5 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Natrijum - 400.5 mg
Vlakna - 2 g