Kikiriki propržiti na ulju, izvaditi ga francuskom kašikom i na istom ulju propržiti svinjski file isečen na kocke, posoliti i pobiberiti. Izvaditi file i u tiganj staviti sitno sečenu ljutu papriku i praziluk isečen na kolutove. Kratko propržiti, a potom vratiti kikiriki i meso. Gustin razmutiti u malo vode, dodati sitno isečen beli luk, soja sos, đumbir, vino i začine, promešati i preliti meso. Jelo ostaviti da još malo kuva. Servirati uz bareni pirinač.
Ovaj obrok se zbog povećanog sadržaja masti i natrijuma ne preporučuje osobama sa kardiovaskularnim oboljenjima odnosno svima koji boluju od visokog krvnog pritiska, povišenih vrednosti masnoća u krvi i dijabetesa.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 710 kcal
Natrijum - 1290 mg
Masti - 35 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 97 mg
Belančevine - 46 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Natrijum - 645 mg
Masti - 17.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 48.5 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 3 g