Svinjski file iseći na manje komade, začiniti i ispeći na bundevinom ulju.
Njoke skuvati u ključaloj vodi i procediti. Zagrejati pavlaku za kuvanje, dodati njoke i puter od bundeve i kuvati par minuta dok se puter ne rastopi.
Semenke bundeve ispržiti u suvom tiganju, dodati iseckanu pančetu i pržiti par minuta.
Servirati njoke u pavlaci uz meso i posuti pečenom pančetom i semenkama.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 670 kcal
Natrijum - 1133 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 129 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 566.5 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 64.5 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 2 g