Toggle Navigation

 

File i njoke sa puterom od bundeve

Njoke se najčešće svrstavaju među testenine, međutim, to tradicionalno italijansko jelo ima svoje brojne varijetete. Može se pripremiti od krompira, durum pšenice, brašna, sira, pa čak i od starog hleba. Kako se testo priprema kao sveže, sa većim sadržajem vode, kuva se veoma kratko, da se ne bi raskuvalo.

Plativoo
Priprema

Svinjski file iseći na manje komade, začiniti i ispeći na bundevinom ulju.

Njoke skuvati u ključaloj vodi i procediti. Zagrejati pavlaku za kuvanje, dodati njoke i puter od bundeve i kuvati par minuta dok se puter ne rastopi.

Semenke bundeve ispržiti u suvom tiganju, dodati iseckanu pančetu i pržiti par minuta.

Servirati njoke u pavlaci uz meso i posuti pečenom pančetom i semenkama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 670 kcal

Natrijum - 1133 mg

Masti - 27 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 12 g

Holesterol - 129 mg

Belančevine - 44 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 62 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 335 kcal

Natrijum - 566.5 mg

Masti - 13.5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 64.5 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 500 g njoka
    • 40 g pančete
    • 2 kašike ulja od bundeve
    • 3 kašičice putera od bundeve
    • 20 g semenki bundeve
    • so
    • biber
    • 250 g pavlake za kuvanje
    • dodatak za jelo