Pačija prsa raseći na nekoliko mesta, premazati puterom, posoliti i pobiberiti. Zagrejati preostali puter i peći pačije meso na tihoj vatri sa obe strane. Pečeno meso izvaditi, a u tiganj dodati suve šljive i kestene, naliti crvenim vinom i kuvati 5-6 minuta. Dodati džem i kuvati još 2-3 minuta. Meso iseći na komade, servirati na tanjir i preliti pripremljenim sosom. Krompire posuti ruzmarinom i servirati uz pačije meso.
Suve šljive se često koriste i za pripremu slanih jela, naročito u kombinaciji sa svinjetinom, junetinom i, posebno, mesom peradi. Meso se može puniti ili obložiti suvim šljivama, a kod dinstanog mesa se mogu dodati u sastav umaka čime dobija posebnu punoću i aromu.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 610 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 133 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 77 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 175 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 66.5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 38.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 5 g