Losos kratko ispeći na maslinovom ulju.
U šerpu sipati crveno vino, dodati brusnice i kuvati dok ne proključa.
Preliti pavlakom za kuvanje, dodati džem od brusnice i kuvati dok se ne zgusne.
Servirati krompir i ribu, preliti sosom od brusnice i poslužiti uz zelenu salatu.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 20 %
Masti - 48 g
Masti (%) - 70 %
Zasićene masti - 20 g
Holesterol - 90 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 1172 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 24 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 45 mg
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Natrijum - 586 mg
Vlakna - 1.5 g