Toggle Navigation

 

Dimljeni losos sa sosom od brusnice

Ako želite da se počastite pravim delikatesom, teško je naći bolji od dimljenog lososa.

Plativoo
Priprema

Losos kratko ispeći na maslinovom ulju.

U šerpu sipati crveno vino, dodati brusnice i kuvati dok ne proključa.

Preliti pavlakom za kuvanje, dodati džem od brusnice i kuvati dok se ne zgusne.

Servirati krompir i ribu, preliti sosom od brusnice i poslužiti uz zelenu salatu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 360 g

Energetska vrednost porcije - 400 kcal

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 20 %

Masti - 48 g

Masti (%) - 70 %

Zasićene masti - 20 g

Holesterol - 90 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Natrijum - 1172 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 24 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 45 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 5 %

Natrijum - 586 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g dimljenog lososa
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 50 ml crvenog vina
    • 30 g sušene brusnice
    • 50 g džema od brusnice
    • 150 ml pavlake za kuvanje
    • so,
    • biber
    • 600 g barenog mladog krompira
    • 1 glavica zelene salate