Napraviti ražnjiće od svinjskog i pilećeg mesa, a na vrh svakog ražnjića staviti šampinjon. Posoliti, pobiberiti i ispeći u gril tiganju. Krompire peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 220*C. Servirati krompire na rukoli a ražnjiće ubockati u krompir tako da stoje uspravno. Ručak poslužiti uz crni hleb.
Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u svakodnevnoj ishrani. Imajući u vidu da je krompir odličan izvor ugljenih hidrata, u piramidi pravilne ishrane nalazi se u istoj grupi sa hlebom i testeninama. Generalna preporuka je da se uz jela od krompira ne koristi hleb.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 92 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 38 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 295 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 46 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 3 g