Krompir iseći na kocke, staviti u šerpu i kratko bariti (dok ne proključa).
Mleveno meso staviti u činiju, dodati iseckan beli luk, prezlu natopljenu u mleku, jaja, iglice ruzmarina, parmezan, so i biber, promešati, sjediniti i praviti ćuftice.
Krompir procediti, staviti u tepsiju premazanu uljem i pored krompira staviti ćuftice. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta.
U šerpu sipati bujon, dodati šareni biber u zrnu i ostaviti da proključa. Zatim dodati crveno vino i sok od đumbira, nastaviti sa kuvanjem i kad proključa dodati pavlaku za kuvanje. Sniziti temperaturu i ostaviti sos da se kuva dok se ne zgusne.
Servirati na tanjir ćuftice i krompir, preliti sosom od šarenog bibera i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 35 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 30 g
Holesterol - 213 mg
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Natrijum - 1049 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 106.5 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Natrijum - 524.5 mg
Vlakna - 1.5 g