Toggle Navigation

 

Ćuftice sa biber sosom

Ukoliko ste u mogućnosti, sameljite biber neposredno pre pripreme jela da bi ste dobili pun ukus, jer brzo gubi aromu.

Plativoo
Priprema

Krompir iseći na kocke, staviti u šerpu i kratko bariti (dok ne proključa).

Mleveno meso staviti u činiju, dodati iseckan beli luk, prezlu natopljenu u mleku, jaja, iglice ruzmarina, parmezan, so i biber, promešati, sjediniti i praviti ćuftice.

Krompir procediti, staviti u tepsiju premazanu uljem i pored krompira staviti ćuftice. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta.

U šerpu sipati bujon, dodati šareni biber u zrnu i ostaviti da proključa. Zatim dodati crveno vino i sok od đumbira, nastaviti sa kuvanjem i kad proključa dodati pavlaku za kuvanje. Sniziti temperaturu i ostaviti sos da se kuva dok se ne zgusne.

Servirati na tanjir ćuftice i krompir, preliti sosom od šarenog bibera i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 35 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 30 g

Holesterol - 213 mg

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Natrijum - 1049 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 17.5 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 15 g

Holesterol - 106.5 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %

Natrijum - 524.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g mešanog mlevenog mesa
    • 2 čena belog luka
    • 2 jaja
    • 30 g prezli
    • 30 ml mleka
    • 30 g parmezana
    • 600 g mladog krompira
    • 50 g šareni biber
    • 50 ml bujona
    • 150 ml pavlake za kuvanje
    • 40 ml crvenog vina
    • so,
    • biber
    • ruzmarin
    • 50 ml soka od đumbira
Ključne reči:
biber mleveno meso krompir