Pileće belo meso iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i peći na vrelom ulju. Crni i beli luk sitno iseckati i dodati mesu. Kada luk porumeni, naliti usitnjen paradajz pelat, dodati ljutu papričicu iseckanu na kolutove, limunov sok i kukuruzno brašno, te kuvati 10 minuta. Brazilsku piletinu servirati uz bareni brokoli i poslužiti sa kukuruznim hlebom.
Zbog svog specifičnog ukusa, ljute papričice se često jedu uz mesna jela, jela sa roštilja i razna variva. Da biste umanjili njihovu kiselost, u jelo možete dodati kašiku smeđeg šećera ili meda.
Porcija za odraslu osobu - 515 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 257.5 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 4 g