Piletinu iseći na kocke, začiniti i kratko propržiti na ulju. Umutiti jaja, kiselu pavlaku i mleko i pripremiti preliv. U činiju staviti barenu boraniju, piletnu, preliv, promešati i staviti u tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni 20-ak minuta na 200*C. Servirati na tanjir uz kriške paradajza i crni hleb.
Postoji mnogo različitih vrasta boranije, međutim, ono na šta je potrebno obratiti pažnju prilikom kupovine jeste da mahune budu sveže – čvrste, glatke, bez mrlja, a kada se prelome da se pojavi sok. Zrno ne bi trebalo da bude veće od zrna pšenice.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 970 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 176 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 485 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 88 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 3.5 g