Meso poprskati sokom od limuna i kratko prepeći na ulju sa obe strane. Dodati sitno isečen praziluk i slaninu, poklopiti i dinstati pet minuta. Sokom od pomorandži preliti meso u šerpi, dodati soja sos i ostaviti da se kuva pola sata. Papriku prepeći sa obe strane. Na tanjir servirati bareno povrće, papriku i meso, a zatim preliti saftom od pečenja. Poslužiti sa kriškom crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Natrijum - 1740 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 50 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Natrijum - 870 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 3.5 g