Prethodno obarene šampinjone iseći na tanke listiće.
Posoliti, pobiberiti, preliti limunovim sokom i maslinovim uljem.
Na tanjir ređati naizmenično pripremljene šampinjone i kolutove paradajza.
Vrh „piramide“ ukrasiti rukolom, posuti seckanim peršunom i poslužiti sa crnim hlebom i sokom od pomorandže.
Rukola je jednogodišnja zeljasta biljka iz familije Brasiccaeae (kupusnjača). Najčešće se koristi kao salata ili dodatak mešanim salatama za poboljšanje arome i ukusa. Najčešće se koristi kao salata u mediteranskom području, pripremljena sa maslinovim uljem, sirćetom, parmezanom i mozzarela sirom.
Porcija za odraslu osobu - 530 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 830 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 73 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 415 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 36.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 4.5 g