Jaja prepelice obariti i prohladiti.
Tost iseći na kockice, prepržiti na puteru i ostaviti da se krutoni ohlade.
U činiju staviti ulje od semenki grožđa, sok od limete, kašičicu dižon senfa, zatim posoliti i pobiberiti i promešati vinegret (preliv za salatu).
Preostali dižon senf pomešati sa majonezom.
Zelene salate-hrastov list i lolo roso iscepkati i staviti na tanjir.
Preko salate staviti prepeličija jaja isečena na polovine, premazati ih mešavinom dižona i majoneza, staviti malo kavijara, dodati krutone i na kraju preliti vinegretom.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 668 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 229 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 334 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 114.5 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 1.5 g