U odgovarajuću šerpu sipati vodu, so i margarin, te je staviti na šporet da voda proključa. Nakon ključanja šerpu skloniti sa vatre i dodati brašno. Mešati varjačom dok se ne dobije ujednačena smesa (ne smeju ostati grudvice!). Smesu vratiti na ringlu i kuvati je još 1 minut. U vrelu smesu dodati jaja, jedno po jedno. Sve dobro sjediniti. Prašak za pecivo dodati tek kada se smesa za krofne ohladi, kako ne bi prevremeno delovao. Tepsiju nauljiti i dobro posuti brašnom. Vaditi kašikom krofne dok se sav materijal ne utroši. Krofne treba da su veličine oraha. Krofne peći na 220 stepeni oko 20 minuta. Jabuku i kisele krastavce iseći na kocke. Dodati prohlađeni, skuvani grašak i ostale sastojke. Sve dobro promešati. Krofne preseći i napuniti ih pripremljenim filom.