Toggle Navigation

 

Voćna pita

Od ovog testa se mogu praviti pite sa voćem po želji.

Plativoo
Priprema

Umesiti testo od navedenih sastojaka. Ostaviti 1 sat u frižider. Testo podeliti na dva dela. Tepsiju podmazati, posuti brašnom i razviti prvu koru. Preko nje rasporediti dobro ocedjene višnje, posuti ih prezlom, grizom, šećerom, vanil-šećerom i cimetom.Preko fila staviti drugu razvijenu koru. Izbockati je viljuškom. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Gotov kolač posuti šećerom u prahu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 600 g brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 2 žumanca
    • 8 kašika šećera
    • 250 g putera ili margarina
    • 1 dl pavlake
    • 1 dl mleka
    • 1 kg višanja
    • 2 vanil-šecera
    • 1 kesica cimeta
    • 1 kašika griza
Ključne reči:
brašno žumanca šecer puter višnje