Toggle Navigation

 

Urmašice by Jelena

Provereno,odličan recept

Plativoo
Priprema

Umutiti omekšao puter sa žumancima, kiselim mlekom, šećerom a zatim postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izraditi testo na dasci posutoj brašnom i odvajati kuglice veličine oraha. Kuglicu utisnuti na rende (da bi dobile prepoznatljiv izgled) zatim saviti kao kiflicu i redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Urmašice peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, tridesetak minuta. šećer i vodu kuvati dok ne provri zatim dodati vanilu i limun naseckan na kolutove. Prohladjene urmašice poredjati u odgovarajuću posudu i preliti vrelim šerbetom. Najbolje su kad odstoje desetak sati, a ukus je fantastičan.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 250 g putera
    • 1 kiselo mleko
    • 2 žumanca
    • 2 kašike šećera
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 400 g brašna
    • 750 g šećera
    • 500 ml vode
    • 1 kesica vanil šećera
    • 1 limun