Toggle Navigation

 

Torta sa milka čokoladom

Veoma ukusna torta!

Plativoo
Priprema

Odvojte 4 belanca od žumanaca i penasto ih umutite. Sipajte 4 kašike šećera i mutite dok se ne otopi. Dodajte 2 kašike mlevenog (plazma) keksa, 2 kašike mlevenih lešnika i 2 kašike brašna. Lagano promešajte varjačom i sipajte u margarinom podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 220 stepeni oko 10 minuta. Tako ponovite još 3 puta. Od 1 l mleka odvojte 2 dl i u njemu razmutite 16 žumanaca i 8 kašika brašna. U preostalih 8 dl sipajte 6 kašika šećera i 3 vanil-šećera i stavite da provri. Kada mleko počne da vri dodajite razmućena žumanca i skuvajte fil. Ostavite da se dobro ohladi. Umutite margarin sa 250 g šećera u prahu i u umućen kašiku, po kašiku sipajte ohlađen fil. Sjedinite mikserom i masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte otopljenu crnu mlečnu čokoladu, a u drugi dodajte sitno seeckanu belu čokoladu. Filujte kora - beli fil. kora - crni fil - kora beli fil -kora - crni fil. Okolo ukrasite šlagom. Dobro je ohladite i uživajte!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

160 min.

Autor:

Maja31

Sastojci

    • 16 jaja
    • 22 kašike šećera
    • 8 kašika mlevenih lešnika ili oraha
    • 8 kašika mlevenog (plazma) keksa
    • 16 kašika brašna
    • 1 l mleka
    • 3 kesice vanil-šecera
    • 250 g šećera u prahu
    • 500 g margarina
    • 100 g crne mlečne (milka) čokolade
    • 100 g bele (milka) čokolade
    • 200 g šlaga
    • 2 dl mleka za šlag