Kora: 1. Žumanaca, šećer i vanilin šećer umutiti mikserom. Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, a zatim i mleko. 2. U smesu dodajte čvrst sneg od belanaca. Smesu podelite na dva jednaka dela i svaki deo posebno pecite u okruglom kalupu obloženom papirom za pečenje ( prečnika 26 cm) na 180 stepeni oko 15 minuta. Pečene kore ohladite.
Čokoladni fil: 1. Čokoladu razlomite i stavite u posudu. Slatku pavlaku za kuvanje zagrejte na laganoj vatri dok ne provri, a zatim je prelijte preko čokolade. 2. Mešajte kašikom dok se sva čokolada ne otopi, a zatim stavite u frižider na 2 sata. Kad se fil ohladio dobro ga umutite električnim mikserom.
Fil od vanile: 1. Prašak za puding pomešajte sa vanilin šećerom i malo mleka. Ostatak mleka skuvajte i dodajte mu smesu mleka i pudinga. 2. Mešajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim maknite s vatre i ohladite. 3. U ohlađeni puding dodajte margarin penasto umućen sa šećerom u prahu.
Prvu koru položite na tanjir za tortu i premažite je polovinom fila od vanile. Na fil složite višnje i malo ih prstima utisnite. Zatim na višnje rasporedite ostatak fila od vanile i poklopite drugom korom. Celu tortu premažite čokoladnim filom i po želji ukrasite belim šlag kremom.