Toggle Navigation

 

Švarcvald torta

Veoma uksna torta, kremasta mekana...savršena za predstojeće letnje dane...

Plativoo
Priprema

Kora: 1. Žumanaca, šećer i vanilin šećer umutiti mikserom. Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, a zatim i mleko. 2. U smesu dodajte čvrst sneg od belanaca. Smesu podelite na dva jednaka dela i svaki deo posebno pecite u okruglom kalupu obloženom papirom za pečenje ( prečnika 26 cm) na 180 stepeni oko 15 minuta. Pečene kore ohladite.

Čokoladni fil: 1. Čokoladu razlomite i stavite u posudu. Slatku pavlaku za kuvanje zagrejte na laganoj vatri dok ne provri, a zatim je prelijte preko čokolade. 2. Mešajte kašikom dok se sva čokolada ne otopi, a zatim stavite u frižider na 2 sata. Kad se fil ohladio dobro ga umutite električnim mikserom.

Fil od vanile: 1. Prašak za puding pomešajte sa vanilin šećerom i malo mleka. Ostatak mleka skuvajte i dodajte mu smesu mleka i pudinga. 2. Mešajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim maknite s vatre i ohladite. 3. U ohlađeni puding dodajte margarin penasto umućen sa šećerom u prahu.

Prvu koru položite na tanjir za tortu i premažite je polovinom fila od vanile. Na fil složite višnje i malo ih prstima utisnite. Zatim na višnje rasporedite ostatak fila od vanile i poklopite drugom korom. Celu tortu premažite čokoladnim filom i po želji ukrasite belim šlag kremom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

20

Autor:

MiciCici

Sastojci

    • 5 jaja
    • 120 g šećera
    • 1vanil-šecer
    • 50 g oštrog brašna
    • 40 g kakaa
    • 150 ml mleka
    • 220 ml slatke pavlake
    • 200 g tamne čokolade za kuvanje
    • 600 ml mleka
    • 2 praška za puding sa ukusom vanile
    • 1vanil-šecer
    • 200 g maslaca
    • 150 g šećera u prahu
    • 250 g višanja (iz kompota ili sveže)
    • očišćenog spanaća
    • junetina
    • svinjskog mesa od plećke