Toggle Navigation

 

Štrudla s makom

Probala sam više recepata dok nisam došla do ovog.

Plativoo
Priprema

Umutiti u posudi margarin, šećer, jaja, so i mleko i sjediniti sa brašnom pomešanim sa kvascem. Zamesiti glatko testo i ostaviti da odstoji 30 min. Vrelim mlekom preliti mak, promešati i sjediniti. Razvući testo u oblik pravougaonika oko 1cm debljine, premazati nadevom od maka i uviti u rolat. Staviti štrudlu u pleh obložen papirom za pečenje, premazati žumancetom i ostaviti da odstoji 20 min. Peći na 180*C oko 20 min. (Testo možete podeliti na dva dela,najbolje je peći u pravougaonom dubljem plehu).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

80 min.

Autor:

aleksa

Sastojci

    • 70 g šećera
    • 2 jaja,+ žumance za premaz
    • 150 g margarina
    • 2 kesice suvog kvasca ili 50 g svežeg
    • prstohvat soli
    • 400 g mlevenog maka sa dodacima
    • 2 dl vrelog mleka (ako je mak bez dodataka dodajte šecer u prahu po ukusu)
Ključne reči:
margarin kvasac brašno mak mleko