Toggle Navigation

 

Sandokan pita sa višnjama

Veoma ukusna i oscežavajuća poslastica za nastupajuće vrele dane. Prijatno

Plativoo
Priprema

U posudi za mešenje odvojiti žumanca, (belanca se ne koriste), dodati jogurt , griz,  ulje,  šećer, prašak za pecivo i penasto sve umutiti. U umućeno dodati očišćene višnje. Podmazati tepsiju uljem, redjati dve kore pa fil i tako redom dok se sve ne utroši. Gore su kore bez fila, samo premazati sa malo ulja. Iseci na kocke i peći na 200 stepeni oko 45 min. Preliv skuvati od šećera, vanil-šećera i vode i ostaviti da se prohladi. Pečen kolač preliti prohladjenim prelivom. Dobro rashladiti i služiti! Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

jacazmaj

Sastojci

    • 500 g tankih kora za baklavu
    • 500 g očišćenih višanja
    • 2 kašike griza
    • 3 žumanca
    • 2 dl jogurta
    • 2 dl ulja
    • 4 caše čaša od jogurta šecera
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 1 vanil-šecer
    • 2 caše čaša od jogurta vode
    • 2 caše šećera
    • 1 limun isecen na kolutove
    • 1 vanil-šecer
Ključne reči:
žumanca jogurt griz višnje