Toggle Navigation

 

Rigo Janči kolač by Jelena

Za letnje vrućine osvažavajuća slatka poslastica.

Plativoo
Priprema

Žumanca umutimo sa šećerom, dodamo ulje, brašno, kašiku kakaa, promešamo i dodamo ulupana belanca. Smesu sjedinimo i u namazan kalup stavljamo da se peče. Čokoladu topimo na pari, a puter topimo u posebnom sudu. Puterom namažemo kalup, pobrašnjavimo i sipamo smesu. Stavljamo da se peče, a potom sečemo na pola. Fil: Kuvamo u vodi želatin dok ne dobije odredjenu gustinu. Mikserom umutimo slatku pavlaku, dodamo prethodno istopljenu čokoladu, želatin i šećer u prahu. Prethodno ispečenu koru podelimo na pola i jednu koru stavljamo u kalup pa zatim fil pa na nju drugu koru. Preostalu čokoladu topimo na pari uz dodatak ulja da dobije sjaj i prelivamo kolač.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

takimaki

Sastojci

    • 300 g čokolade za kuvanje
    • 100 g putera
    • 2 jaja
    • 5 kašika šećera u prahu
    • 1 kašika kakaa
    • 1 kesica želatina
    • 2 kašike ulja
    • 750 ml slatke pavlake