U posudi pomešati brašno, so i kakao prah. U drugoj posudi umutiti puter i dodati šećer. Dodati 1 jaje pa miksati najmanje 1 minut zatim dodati i drugo jaje i dobro sjediniti masu. Dodati vanilu i još kratko sve izmiksati. U jogurt dodati crvenu boju i promešati. U izmiksan puter i jaja postepeno dodavati brašno (prvo 1/3) i jogurt (1/3) na 3 puta dok se sastojci ne utroše i lagano mutiti na manjoj brzini. Na kraju, u šoljici, izmešati sodu i sirće, sačekati da se izazove reakcija pa tek onda varjačom lagano umešati u bordo-crvenu masu. Pola mase sipati u pripremljen kalup i peći (kalup za tortu veličine 26 cm) oko 25 minuta na 180*C a nakon toga i drugu polovinu mase. Pečene biskvite izvaditi iz kalupa i obavezno ih ostaviti da se dobro ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru (zamotane u plastičnu foliju). Ovaj postupak je važan iz razloga što su biskviti jako mekani i mrve se dok su vrući pa pucaju, a i teško ih je jednako iseći. Hladne biskvite preseći tako da se dobiju 4 kore.