Toggle Navigation

 

Pita od višnje i jabuka

Fantastično sočno i ukusno

Plativoo
Priprema

Ohlađen margarin izgnječimo viljuškom, dodamo brašno, kratko promesimo, dodamo so, šećer i na kraju ledeno hladnu vodu i kratko premesimo pa stavimo u frižider da se testo i ohladi. Višnje očistimo od koštice, jabuke ogulimo i očisitmo od koštice i peteljke pa nasečemo na srednje krupne komade. Dodamo šećer,  cimet i brašno pa promešamo. Testo kratko promesimo na pobrašnjenoj podlozi pa razvaljamo sa oklagijom na debljinu od oko 3-4 mm. Testo narolamo na oklagiju prenesemo na sud za pečenje, prstima namestimo testo a višak preko ivice odsečemo. Dno izbušimo viljuškom na nekoliko mesta. Koru napunimo filom a od ostatka testa razvijemo gornju koru za pokrivanje, ivice spojimo prstima i pritisnemo viljuškom da bi se bolje spojile. Gornju koru takođe probušimo viljuškom na nekoliko mesta. Pitu pečemo 45 min na 180 stepeni tj dok kora ne dobije zlatnu boju.  Uz ovu pitu odlično paše slatka pavlaka ili sladoled od vanile

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

keller

Sastojci

    • 1 šolja oštrog brašna
    • 1 kafena kašika šećera
    • 125 g margarina
    • 200 g očišćenih višanja
    • 1 kafena kašicica cimeta
Ključne reči:
margarin jabuke višnje brašno