Toggle Navigation

 

Lenja pita by Jelena

Pita na moj način.

Plativoo
Priprema

Umesiti testo od navedenih sastojaka i podeliti ga na dva dela. Prvi deo testa razvući i pažljivo ga rasporediti po dnu dubljeg pleha. Jabuke izrendati, ocediti i poredjati preko testa. Posuti šećerom, cimetom i vanil šećerom. Preko jabuka rasporediti drugu polovinu testa i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta. Dok se pita peče umutiti 2 belanceta sa šećerom, premazati preko pite i nastaviti sa pečenjem još dvadesetak minuta na 150 stepeni. Ovo je najbolji recept za lenju pitu, jednostavno i brzo se pravi i svima ga toplo preporučujem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Sastojci

    • 250 g putera
    • 250 g šećera
    • 500 g brašna
    • 2 žumanceta i jedno celo jaje
    • 100 g šećera
    • 1 kesica vanil šećera
    • 1 kesica cimeta
    • 100 g šećera
    • 2 belanceta
Ključne reči:
puter brašno jaja jabuke cimet