Toggle Navigation

 

Kinder kolač

Veoma je ukusan i lagan za pravljenje. Nadam se da ćete se i vi isto tako oduševiti lakoćom pravljenja a pre svega finim ukusom...

Plativoo
Priprema

Izmutiti dobro belanca sa šećerom i dodati žumanca. Umešati brašno i prašak za pecivo, pa dodati u smesu lagano muteći varjačom i na kraju dodati kakao i toplu vodu. Smesu ispeći u plehu obloženim papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni samo 10 minuta. Napraviti dve takve kore. Sipati malo mleka u gustin i žicom mešati da se izgube grudvice. U ostatak mleka sipati šećer i vanil-šećer i staviti da se kuva. U provrelo mleko sipati smesu sa gustinom i mešati dok se ne zgusne. Skuvan fil skloniti sa vatre i staviti da se prohladi. U mlak umešati margarin i dobro izmešati da se fino sjedini. Filovati: kora - fil - kora - fil i na kraju glazura od 200 g čokolade i četiri kašike ulja, otopljenoj na laganoj vatri.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 3 jaja
    • 2 kašike šećera
    • brašna
    • kašika kakaa
    • 3 kašike tople vode
    • 1 l mleka
    • 250 g šećera
    • 100 g gustina
    • 1 vanil šećer
    • 250 g margarina
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 4 kašike ulja
Ključne reči:
belanca žumanca šecer kakao mleko