Toggle Navigation

 

Doboš torta by Jelena

Ne da se doboša nego da se posladi.

Plativoo
Priprema

Kore: 9 žumanaca, 5 kačika šećera. Sve to umutiti. U poseban sud staviti 9 belanaca i mutiti. Kada je upola umućeno dodati 3 kašike šećera i nastaviti sa mućenjem. Masu sjediniti a zatim dodati polako 9 kašika brašna i 1 prašak za pecivo. Od te mase praviti 9 ili 12 kora zavisi od veličine kalupa i redjati da se hlade. Fil: 6 celih jaja, 200 g šećera u prahu, 1 vanil šećer. Kuvati na pari uz dodatak 1 čokolade ili 150 g eurokrema. Kada se fil ohladi redjati kore i filovati. Preliv: 100 g šećera pržimo sa malo putera dok ne dobije lepu braon boju. Kada je gotovo izlivamo je u kalup gde smo prethodno pekli kore, odmah sečemo na parčad sa vrelim nožem i ostavimo da se hladi. Nafilovanu tortu ukrasimo po želji sa šećernim ukrasima.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

takimaki

Sastojci

    • 15 jaja
    • 150 g šećera
    • 9 kašika brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 200 g šećera u prahu
    • 1 vanil-šecer
    • 1 cokolada čokolade za kuvanje ili 150 g eurokrema