Toggle Navigation

 

Čokoladni venac sa lešnicima

Jednostvan recept, savršena poslastica.

Plativoo
Priprema

Razdvojiti žumanca od belanaca. Penasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati mleko i ulje. U ovako pripremljenu smesu dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve dobro sjediniti. Na kraju laganim pokretima umešati čvrsto ulupan sneg od belanaca i rum. U polovinu smese dodati seckane lešnike. U ¼ dodati kakao, a u preostalu četvrtinu dodati cimet. Kalup premazati uljem. U kalup prvo uliti smesu sa seckanim lešnicima, zatim naizmenično dodavati jednu kašiku smese sa cimetom, jednu kašiku smese sa kakaom. Postupak ponoviti dok se sva smesa ne utroši. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Pečeni kolač premazati otopljenom čokoladom i ukrasiti po želji. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dijana_g

Sastojci

    • 6 jaja
    • 250 g šećera u prahu
    • 300 g brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 70 g seckanih lešnika
    • 1 kašika kakaa
    • 1 kašika cimeta
    • 2 kašike ruma
    • 100 g čokolade za kuvanje