Toggle Navigation

 

Brzi mramorni kolač

Uvek u trendu...

Plativoo
Priprema

Umutiti žumanca sa šećerom, postepeno dodavati ulje i mleko, brašno i prašak za pecivo. Posebno umutiti čvrst sneg od 5 belanaca pa spojiti sa predhodnom smesom.  Pola smese sipati u podmazan pleh a u drugu polovinu dodati 2 kašike kakao praha pa promešati. Sipati preko prvog dela i viljuškom poravnati tamni deo preko cele smese. Peći u zagrejanoj pećnici na 200*C 25 minuta. Gotov kolač ohladiti, posuti prah šećerom i seći na kocke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 5 jaja
    • 14 kašika šećera
    • 14 kašika brašna
    • 14 kašika mleka
    • 12 kašika ulja
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 1 vanilin šećer
    • 2 kašike kakaa