Toggle Navigation

 

Trouglići sa šunkom i kačkavaljem

Pecivo za sve prilike...

Plativoo
Priprema

U mlakom mleku rastvoriti kvasac sa kašikom šećera i brašna pa ostaviti da nadodje. U drugi sud sipati brašno, dodati so, kiselo mleko, ulje, jaja, priremljen kvasac pa sve dobro umesiti i ostaviti da nadodje. Umutiti margarin sa 2 žumanceta. Nadošlo testo razvući oklagijom na debljinu prsta, premazati margarinom, narendati šunku, sir i kačkavalj, dodati origano po želji, umotati u rolat i nožem seći u cik cak praveći trouglove. Redjati trouglove u podmazan pleh premazati umućenim belancima, posipati susamom i peći na 180*C dok ne dobiju lepu žutu boju.

Napomena: Služite uz jogurt ili kefir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 200 ml mleka
    • 1 kocka kvasca
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašicica šećera
    • 1 šoljica ulja
    • 1 kiselo mleko
    • 2 jaja
    • 1/2 margarina
    • 2 žumanca
    • 200 g šunke
    • 300 g sira
    • 100 g kačkavalja
    • 2 belanca i susam za premazivanje