Toggle Navigation

 

Ljiljanina suncokret punjena pogača

I ukusna i dekorativna pogača.

Plativoo
Priprema

U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, kašičicu brašna i šećer pa izmešati i ostaviti da nadođe. U veću posudu za mešenje sipati brašno, dodati nadošao kvasac ulje i so. Dobro raditi testo sve dok ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da nadođe. Nadošlo testo premesiti, izdvojiti jednu trećinu i ostaviti sa strane a ostatak testa razviti u pravougaonik debljine 0,5 cm.  Pravougaonik od testa posuti sa dve trećine rendanog kačkavalja i suvog vrata, pa urolovati. Rolat iseći na parčad debljine 2 cm. Preostalo testo razvući u pravougaonik, preseći po sredini kako bi se dobile dve trake. Trake od testa posuti preostalim suvim vratom i kačkavaljem. Urolovati prvo jednu traku a zatim oko nje drugu. Tepsiju nauljiti, u sredinu staviti umotane trake, a okolo vertikalno poređati parčad rolata. Premazati umućenim jajetom a središni deo posuti semenom lana a parčad rolata susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, dok ne porumeni oko pola sata.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

stanalex9999

Sastojci

    • 700 g brašna
    • 1 svež kvasac
    • 3 dl mleka
    • 1 dl ulja
    • 1 kašika soli
    • 1 kašicica šećera
    • 150 g suvog vrata
    • 150 g kačkavalja
    • 1 jaje
    • 20 g lana
    • 30 g susama