Toggle Navigation

 

Kikiriki pogača

Vrlo ukusna pogača, koja uspešno menja masnu pogaču.

Plativoo
Priprema

Pomešati brašno, 2 jajeta, kvasac, so, ulje, mleko, i umesiti testo gustine da kašikom možete vaditi i stavljati u posudu za pečenje.

Između dva sloja testa stavljati sir pomešan sa jajetom i iseckan kikiriki.

Završni sloj pogače: Umutiti žumance sa malo soli, kašikom margarina za mazanje i posuti susamom i kikirikijem.

Peći na temperaturi od 200*C, oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jajeta
    • 10 šolja brašna
    • 1 šolja ulja
    • 1 kašicica soli
    • 1 prašak za pecivo
    • 200 g sira
    • 1 kvasac
Ključne reči:
brašno jaja ulje mleko sir susam kikiriki