Toggle Navigation

 

Irska pogača

Stvarno ne znam da li je pogača iz Irske, ali znam da je izuzetno ukusna.

Plativoo
Priprema

1. U posudi pomešati brašno, ovsene pahuljice, sodu bikarbonu i so.

2. U smesu rukom utrljati maslac.

3. U sjedinjenu masu sipati jogurt i lepo umešati.

4. Oblikovati pogaču na radnoj površini, staviti u podmazan i brašnom posut pleh. Na gornjoj površini zaseći krst. Ostaviti da malo naraste, a zatim peći 35-40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

loona

Sastojci

    • 250 g integralnog brašna
    • 250 g belog brašna
    • 100 g ovsenih pahuljica
    • 25 g maslaca
    • 1 kašicica sode bikarbone
    • 500 ml jogurta sa malo masnoće
    • 1 kašicica soli