Toggle Navigation

 

Zeleni oslić

Lak za pripremu i veoma ukusan.

Plativoo
Priprema

Ribu očistiti, oprati i iseći na komade. Staviti da se kuva u vodi u kojoj je dodat sitno seckan peršunov list, zrna bibera, lovorov list i so. Kuvanu ribu izvaditi, staviti na duguljast tanjir i preliti majonezom promešanim sa pavlakom i senfom. Iz čorbe u kojoj se riba kuvala izvaditi lovorov list, a dodati opranu i očišćenu blitvu. Skuvanu blitvu začiniti uljem i sitno seckanim belim lukom. Kuvanu blitvu poslužiti uz pripremljenog oslića.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

vlada nis

Sastojci

    • 500 g oslića
    • 100 g majoneza
    • 500 g blitve
    • 2 lista lovora
    • 2 kašike kisele pavlake
    • ulje
    • 2 cena belog luka
    • biber u zrnu
    • senf
    • so