1.Mladi luk iseći na sitne kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Hleb natopiti mlekom a potom ga ocediti i izmrviti.
2. Testeninu obariti u slanoj vodi, a zatim ocediti višak tečnosti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, mladi luk, izmrvljen hleb i začine po ukusu pa ručno izmesiti da bi se dobila kompaktna masa. Napraviti kuglice i pržiti ih na vrelom ulju. Paradajz iseći na kocke ( ja sam koristila paradajz iz flaša koje sam spremala kao zimnicu i meni se veoma dopada), a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulja propržiti beli luk a potom dodati paradajz , bosiljak, origano, šećer i začine po ukusu pa dinstati dok se ne dobije ujednačena masa.
5. Posudu za pečenje nauljiti i sipati polovinu pripremljenog preliva, prekriti obarenom testeninom i poslagati ćuftice.
6. Posuti rendanim kačkavaljem i preliti ostatkom preliva. Staviti u zagrejanu rernu na 200 *C da se zapeče.