Toggle Navigation

 

Tikvice-ružice

Odličan, lagani letnji ručak.

Plativoo
Priprema

Oprane tikvice izrezati po dužini nožićem na što tanje trake. Koru ne treba guliti. Na dasku staviti jednu traku, od polovine nastaviti drugu pa i treću traku.. Na početak stavite komad feta sira i parće slanine i motati celom dužinom dok se ne umota kao ružica. Ne treba previše stisnuti. Složiti ružice u manju tepsiju i ubaciti u zagrejanu rernu da se peče oko 20 minuta.  Jaja, mleko, pavlaku, prezlu, so i mleveni biber izmutiti u posebnoj posudi. Preliti preko ružica, vratiti u rernu i peći dok ne porumeni. Ukupno vreme pečenje je oko 40 minuta, (20 minuta same tikvice i još 20 minuta sa zalivom). Kao prilog servirati prženi krompir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 4 tikvice srednje velicine
    • 3 cela jajeta
    • 150 g feta sira ili nekog drugog slanog sira u kriški
    • 2 dl mleka
    • 3 kašike pavlake
    • 2 kašike prezle
    • so
    • biber