Toggle Navigation

 

Testo sa šparglama i pavlakom

Brzo i jednostavno jelo sa šparglama.

Plativoo
Priprema

špargle operite i odsecite im donji drvenasti deo. Kratko ih blanširajte tj. probarite 2 minuta. špargle izvadite cediljkom, vodu ne morate baciti, u njoj možete skuvati testeninu. Najbolje je da ona bude u obliku mašnica ili nekih reckavih rezanaca, da bi se sos i špargle bolje zalepili za testeninu. U tiganj sipajte kašiku maslinovog ulja, dodajte iseckan beli luk i zagrejte. Kad luk počne da miriši dodajte blanširane špargle i pavlaku. Ako imate pesto sos dodajte jednu kašiku, a ako ga nemate naseckajte nekoliko listova svežeg bosiljka (ako nemate svežeg bosiljka, možete dodati suvog bosiljka, ili nekog drugog začina koji volite). Sve posolite, pobiberite, dodajte iseckanu svežu ljutu papriku i narendanu koru jednog limuna. Promešajte i ostavite da provri. U ovaj sos dodajte testeninu i sve još jednom zajedno promešajte. Odmah servirajte.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

cicans

Sastojci

    • 250 g špargli
    • 250 g testenine
    • 2 dl neutralne pavlake za kuvanje
    • 1 mladi beli luk
    • maslinovo ulje
    • so
    • biber