špargle operite i odsecite im donji drvenasti deo. Kratko ih blanširajte tj. probarite 2 minuta. špargle izvadite cediljkom, vodu ne morate baciti, u njoj možete skuvati testeninu. Najbolje je da ona bude u obliku mašnica ili nekih reckavih rezanaca, da bi se sos i špargle bolje zalepili za testeninu. U tiganj sipajte kašiku maslinovog ulja, dodajte iseckan beli luk i zagrejte. Kad luk počne da miriši dodajte blanširane špargle i pavlaku. Ako imate pesto sos dodajte jednu kašiku, a ako ga nemate naseckajte nekoliko listova svežeg bosiljka (ako nemate svežeg bosiljka, možete dodati suvog bosiljka, ili nekog drugog začina koji volite). Sve posolite, pobiberite, dodajte iseckanu svežu ljutu papriku i narendanu koru jednog limuna. Promešajte i ostavite da provri. U ovaj sos dodajte testeninu i sve još jednom zajedno promešajte. Odmah servirajte.