Belo meso iseckati na sitne kockice, posoliti, pobiberiti, dodati začin, susam, soja sos, aceto balsamico, djumbir i malo ulja. Ostaviti ga tako u marinadi bar 30 minuta. Povrće očistiti i iseckati na štapiće. Pirinač oprati u više voda, pa ga staviti u kipuću vodu da se kuva. Kada je skuvan posoliti ga, pobiberiti, dodati začin i šafran, pa ga poklopiti. U voku ili zepter tiganju zagrejati malo ulja, pa na jačoj temperaturi prvo posebno ispeći marinirano belo meso. Kada je gotovo, izvaditi ga i ostaviti na toplom. U istom tiganju prvo kratko propržiti iseckan luk, (pržiti ga oko 2 minuta neprekidno mešajući). Zatim dodavati, u razmaku od 2 minuta, preostalo povrće: šargarepu, pa paprike, kupus i na kraju tikvice. Sve zajedno dinstati na jačoj temperaturi 15 min. Na kraju vratiti i ispečeno belo meso, pa sve zajedno kratko prokrčkati. Susam piletinu sa povrćem servirati uz pirinač sa šafranom.