Toggle Navigation

 

Susam piletina sa povrćem

Po želji možete dodati još neko povrće ili ljutu papričicu, ko voli ljuto:)

Plativoo
Priprema

Belo meso iseckati na sitne kockice, posoliti, pobiberiti, dodati začin, susam, soja sos, aceto balsamico, djumbir i malo ulja. Ostaviti ga tako u marinadi bar 30 minuta. Povrće očistiti i iseckati na štapiće. Pirinač oprati u više voda, pa ga staviti u kipuću vodu da se kuva. Kada je skuvan posoliti ga, pobiberiti, dodati začin i šafran, pa ga poklopiti. U voku ili  zepter tiganju zagrejati malo ulja, pa na jačoj temperaturi prvo posebno ispeći marinirano belo meso. Kada je gotovo, izvaditi ga i ostaviti na toplom. U istom tiganju prvo kratko propržiti iseckan luk, (pržiti ga oko 2 minuta neprekidno mešajući). Zatim dodavati, u razmaku od 2 minuta, preostalo povrće: šargarepu, pa paprike, kupus i na kraju tikvice. Sve zajedno dinstati na jačoj temperaturi 15 min. Na kraju vratiti i ispečeno belo meso, pa sve zajedno kratko prokrčkati. Susam piletinu sa povrćem servirati uz pirinač sa šafranom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 2 crvene paprike
    • 2 zelene babure paprike
    • 2 vece šargarepe
    • 1 tikvica
    • 1 veca glavica crnog luka
    • 200 g crvenog kupusa
    • 200 g zelenog kupusa
    • so
    • biber
    • začin
    • 1 kašika soja sosa
    • 1 kašika aćeto balsamico
    • 2 kašike susama
    • 1 kašicica đumbira u prahu
    • 1 kašicica šafrana u prahu
    • 3 šolje vode
    • ulje