Toggle Navigation

 

Šnicle na krompiru

Svinjetina na krompiru

Plativoo
Priprema

Prodinstati crni luk, dodati šolju pirinča i šargarepu iseckanu na kockice, nastaviti sa dinstanjem, začiniti dodatkom za jelo i peršunom. Nauljiti vatrostalnu činiju, i poredjati 5 većih krompira, isečenih na kolutove, malo posoliti, i preliti dinstanim lukom. Preko poredjati izlupane svinjske šnicle ili krmenadle i začiniti. Prekriti folijom i peći sat vremena na 250 stepeni. Skinuti foliju i šnicle posuti kačkavaljem, ili premazati sa malo kajmaka. Vratiti u rernu i peći još 10 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

70 min.

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 2 glavice crnog luka
    • 1 šoljica pirinča
    • 1 šargarepa
    • 5 vecih krompira
    • ulje
    • so
    • biber
    • peršun