Toggle Navigation

 

Sarma od kiselog kupusa (zimska sarma)

Ukusan ručak za hladne zimske dane..

Plativoo
Priprema

Odvojiti listove kupusa i dobro ih operite. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan luk, dodajte meso pa nastavite dinstanje. Na kraju dinstanja dodati so, vegetu, alevu papriku, biber a onda i pirinač. Promešajte i filujte jedan po jedan list kupusa uvijajuci ih po želji. Ređajte ih u pogodnu posudu, tako da stanu u jednom redu. Slaninicu ređajte na režnjeve, pa je stavite između sarmi. Prelijte ih ostatkom ulja i vodom tako da sarme ogreznu. Pokrijte posudu folijom i stavite u rernu, pa pecite na umerenoj temperaturi oko 2 sata ili stavite na tihoj vatri da se kuvaju a pred kraj zapeći u rerni. Pre nego što sarme izvadite iz rerne, skinite foliju da sarme dobiju lepu rumenu boju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 1 veca ili 2 manje glavice kiselog kupusa
    • 500 g mlevenog mešanog mesa
    • 4 glavice crnog luka
    • 6 kašika pirinča
    • 1 šolja ulja
    • 100 g suve slanine
    • so
    • biber