Toggle Navigation

 

Šaran sa povrćem

veooooma ukusno glavno jelo

Plativoo
Priprema

šnicle šarana usoliti, poređati u nauljen pleh i peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Na ulju ispržiti sitno iseckanu slaninu i krompir iseckan na kockice i posoliti. Peći 5 minuta. Izvaditi šarana iz rerne, pa u tepsiju poređati krompir sa slaninom, posuti peršunom, dodati i kolutove krastavca i na kraju zaliti vinom. Prekriti folijom i vratiti da se peče u rernu oko 45 minuta, a zatim skinuti foliju i jelo zapeći još 15 minuta. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 600 g šarana (šnicle)
    • 500 g krompira
    • 50 g slanine
    • 3 kisela krastavca
    • so
    • ulje
    • 1 kašika peršuna