Toggle Navigation

 

Oslić u vinu

Jednostavno se sprema, lagano jelo, divnog ukusa...

Plativoo
Priprema

Ogulimo i isečemo krompir na kocke srednje veličine, zatim ga stavimo u tepsiju i preko njega stavimo ulje papriku i so, promešamo i preko njega stavljamo filete oslića. Zatim stavljamo da se peče 20 minuta. Za to vreme spremimo tkz. marinadu: iseckamo beli luk, stavimo u posudu srednje veličine, zaijemo vinom, stavimo ulje, peršun, ruzmarin, limunov sok, vegetu i so. Promešamo i sa tim zalivamo pečenje na svakih 20 minuta. Gotovo je kad oslic dobije slatno žutu boju. Peče se na 220 stepeni. Uz ovo pečenje se može poslužiti belo vino. Prijatno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Mojlonac1991

Sastojci

    • 800 g krompira
    • 1 limun
    • 1 cen belog luka
    • ruzmarin
    • slatka paprika
    • peršunov list
    • so