Toggle Navigation

 

Letnji mix

UKUSNO JELO KOJE SE MOŽE JESTI I TOPLO I HLADNO, PREDLAŽEM ZA OVE LETNJE DANE....

Plativoo
Priprema

Krompir u ljusci obariti, oljuštiti i preseći uzdužno, a zatim izdubiti sredinu kašikom. Tikvice oljuštiti, izdubiti sredinu kašikom. Papriku očistiti od semenki. Mleveno meso izmešati sa izrendanom šargarepom, seckanim lukom, 1 jajetom, svim navedenim začinima i iseckanom vezicom peršuna. Kada se krompir, paprika i tikvice napune sa navedenom smesom od mesa, poredjaju se u pekač, preliju sa 2 dl mleka i malo vode i stave u rernu da se peku na 200 stepeni oko 1,5 sat. Kada je pečeno, na vruće narendati 200 g sira trapista i služiti toplo uz mešanu sezonsku salatu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

jacazmaj

Sastojci

    • 2 veca barenih krompira u ljusci
    • 3 tikvice mlade
    • 4 paprike zelene (šilje)
    • 500 g mešanog mlevenog mesa
    • 1 rendana šargarepa
    • 1 jaje
    • 1 vezica peršuna
    • 2 glavice sitno seckanog crnog luka
    • so
    • biber
    • slatka paprika
    • kari
    • biljni začin
    • 2 dl mleka i
    • 200 g rendanog sira trapista