Toggle Navigation

 

Filet oslića sa povrćem

Oslić pripada beloj ribi porodici Bakalar.Ima belo meso, veoma je zdravo i cenjeno i često se koristi u ishrani bolesnih ljudi. Može se naći u svežem , kao i u filetima i zamrznutom stanju.

Plativoo
Priprema

Filet oslića staviti da se marinira sa ruzmarinom, limunovim sokom i peršunom. Filet grilovati ili ga ispeći u tiganju na ulju. U tiganj staviti crni luk isečen na kolutove i papriku isečenu na štapiće i staviti da se sotira. Kada luk dobije staklenu boju staviti paradaiz ,beli luk i peršun, naliti malo tomatela i ostaviti da se krčka. Kada je gotovo servirati (možete kao prilog dodati i pirinač kuvan mada ne mora a što se tiče dekoracije, po želji, ja sam izrezbario od kromprira ružicu).

Napomena: porcija je za 1 osobu

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jolexx

Sastojci

    • 100 g fileta oslića
    • 50 g crnog luka
    • 50 g paprike
    • 50 g paradajza
    • 1 cen belog luka
    • sok od paradajza\n