Toggle Navigation

 

Djuveč

Idealan ručak uz šolju jogurta...

Plativoo
Priprema

Staviti dve šolje vode da provri, dodati malo soli, ulja i pirinač opran u više voda, pa ga kuvati na blagoj vatri 10 minuta, a zatim ga poklopiti i ostaviti. U šerpu staviti mast, dodati grašak, kukuruz šećerac, sitno iseckan crni luk, meso isečeno na veće kocke i šargarepu isečenu na kockice, pa zajedno dinstati 15-ak minuta. Za to vreme paradajz oljuštiti i iseckati na kockice. Takođe i paprike očistiti i iseckati na kockice. U šerpu dodati pripremljene paprike i paradajz, začiniti po ukusu, dodati šećer, seckano peršunovo lišće, pa dinstati još 45 minuta. Vatrostalnu posudu namazati sa malo ulja, pa u nju sipati prodinstano povrće, meso, lorber i obaren pirinač, pa sve sjediniti. Zapeći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 220*C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 500 g svinjskog mesa
    • 2 glavice crnog luka
    • 2 šargarepe
    • 100 g kukuruza šećerca
    • 100 g graška
    • 5 paradajza
    • 1 crvena paprika
    • 1 zelena paprika
    • 1 šolja pirinča
    • 2 šolje vode
    • 1 kašika masti
    • so
    • biber
    • začin
    • 1 kašicica šećera
    • peršun
    • malo ulja