Toggle Navigation

 

Kiseli krastavci

Ko može da im odoli!!!! 

Plativoo
Priprema

1. Krastavce dobro oprati u hladnoj vodi sa četkicom. 

2. Ren oljuštiti i iseći na tanke štapiće.

3. U šerpi zagrejati vodu sa par kašika sirćeta do ključanja. Krastavce kratko blanširati u kipućoj vodi. Procediti i malo ohladiti. 

4. Ređati krastavce u tegle i dobro ih zgusnuti.

5. Posuti biberom u zrnu, dodati 1-2 štapića rena i garnčice suve mirođije. Po želji se može dodati i koje zrno slačice.

6. Skuvati sirup, dodati na vrh noža vinobran ili konzervans, promešati i dok je još vreo preliti krastavce. Poklopiti i pretrpati tegle u ćebe na 24 h.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Sirup:
    • suve stabljike mirođije
    • biber u zrnu
    • 4 l vode
    • 1 l sirćeta
    • 300 g šećera
    • 200 g soli
    • koren rena
    • zrna slačice
  • Ostali sastojci:
    • 5 kg kornišona (sitnih krastavaca)