Toggle Navigation

 

Kisela paprika

Kisela barena paprika u teglama na starinski način. 

Plativoo
Priprema

1. Paprike oprati, prepoloviti i očistiti od semenki.

2. U šerpi zagrejati vodu do ključanja. Polutke paprika kratko blanširati u kipućoj vodi. Nakon toga ih procediti i ohladiti.

3. Ređati paprike u tegle da budu što više zgusnute. Posipati između biberom u zrnu i dodati lovorov list.

4. Skuvati sirup, dodati na vrh noža vinobran, promešati i preliti paprike. Poklopiti i pretrpati tegle u ćebe na 24 h ili ih pasterizovati u rerni prethodno zagrejanoj na 100 *C. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Sirup:
    • biber u zrnu
    • lovorov list
    • 4 l vode
    • 1 l sirćeta
    • 300 g šećera
    • 200 g soli
  • Ostali sastojci:
    • 3 kg paprike babure