Toggle Navigation

 

Babure u kiseloj pavlaci

Sjajan recept koji će obogatiti trpezu za vreme slava i praznika. 

Plativoo
Priprema

1. Paprike oprati, prepoloviti, odstraniti semenke, iseći na rezance i kratko blanširati u kipućoj vodi. Izavditi ih i dobro ocediti.

2. Mikserom izmiksati kiselu pavlaku i sirup u dubljoj činiji. Dodati paprike i lagano promešati.

3. Tegle napuniti paprikom, poklopiti tanjirićima i ostaviti 1-2 dana da odstoje. Zatim otklopiti i izvaditi kašikom sok koji se odvojio na vrhu tegle.

4. Zatvoriti tegle i čuvati na hladnom. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Sirup:
    • 250 ml vode
    • 100 ml sirćeta
    • so,
    • 2 kašike maslinovo ulje
  • Ostali sastojci:
    • 1 kg babura paprika
    • 250 g kisele pavkale