Pileće meso, papriku i patlidžan iseći na kocke. Zajedno sa šampinjonima i suvim šljivama nanizati sve sastojke na žice za ražnjiće, začiniti i peći na zagrejanom ulju u gril tiganju. Ražnjiće servirati na tanjir uz crni hleb.
Zelena paprika, patlidžan i suve šljive su glavni izvori dijetnih vlakana u ovom obroku. Jedna od njihovih osobina je da ubrzavaju peristaltiku tj. prolaz hrane kroz creva, što skraćuje kontakt crevne sluzokože sa različitim štetnim materijama koje nastaju u procesima razlaganja hrane, čime se smanjuje rizik za oboljevanje od raka debelog creva.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 580 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 87 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 40 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 43.5 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 6 g